IFK Mariehamn yllätti MyPa:n sunnuntaina Saviniemessä ja vei pisteet mukaansa maalein 2-0.

IFK Mariehamn iski avausmaalin heti pelin alussa. 3. minuutilla vanhalla paikallaan hyökkääjänä vaihteeksi pelannut laitapakki Mats Gustafsson oli unohdettu maalin edustalle vapaaksi ja pääsi puskemaan oivasta keskityksestä MyPa:n toppareiden välistä pallon takayläkulmaan yläriman kautta.

MyPan ensimmäinen virallinen tekopaikka oli 12. minuutilla, kun Tero Taipale veti 20 metristä, mutta Antti Kuismala venyi torjuntaan. 19. minuutilla Justus Vajanne murtautui puolustuksen läpi, mutta nyt vastaavasti Janne Korhonen venytti pallon tielle.

21. minuutilla IFK:lla oli erinomainen paikka lisätä johtoaan, kun Gabriel Petrovic vapautti Daniel Ahnströmin nokikkain Korhosen kanssa. MyPa-vahti aavisti oikein ja heittäytyi sopivasti pallon tielle. 38. minuutilla oli isäntien paras tekopaikka, kun Tuomas Kuparinen tykitti 25 metristä kovan laukauksen niukasti ohi ylänurkan. 41. minuutilla MyPa sai vaparin 16-rajan kulmalta. Marco Manso veti, mutta Kuismala nyrkkeili pallon yläkulmasta selvemmille vesille.

Ensimmäisellä puoliajalla MyPa pyöritti peliä, mutta tehottomasti. Vastaiskupaikkoja kytännyt IFK hyökkäsi aina vaarallisemmin ja loi huomattavasti enemmän vaarallisia tekopaikkoja. Puoliajalla Jani Lyyskin tullessa vaihtoon meni IFK:n pakka uuteen uskoon ja viisi miestä vaihtoi pelipaikkaa. Se ei kuitenkaan sekoittanut IFK:n peliä.

Toisella jaksolla 49. minuutilla oli Mypa:n ehkä pelin paras tekopaikka, kun Heikki Pulkkinen syötti keskelle rangaistupilkun kohdalle Tuomas Kupariselle ja tämä pääsi laukomaan. IFK-vahti Kuismala kuitenkin venyi pallon tielle ja torjui sen kulmaksi.

56. minuutilla IFK:n kulmapotkusta kaikkien yli leijunut pallo tuli yksin unohdetulle Peter Sjölundille, joka sai 56. minuutilla pallon takatolpalle ja pääsi rauhassa ottamaan pallon haltuun ja vasurillaan laukomaan pallon verkkoon.

MyPa:lla oli vielä muutama kavennuspaikka. 83. minuutilla Tero Taipale puski maalin edestä ohitse. Pulkkisella oli vielä yliajalla loistopaikka, mutta Kuismala torjui lähietäisyydeltä ammutun laukauksen.