MyPa aloitti taipaleensa Mestarien liigassa ansiokkaasti, kun se kaatoi walesilaisen The New Saints FC:n 1-0 (0-0).

MyPa otti kautta aikain ensimmäisessä Mestarien liigan ottelussa voiton ja petasi itselleen hyvät lähtöasetelmat viikon päästä pelattavaan toiseen osaotteluun. MyPa hallitsi ottelun kenttätapahtumia kauttaaltaan eikä TNS päässyt ottelussa missään vaiheessa mukaan. TNS maalivahti Gerard Doherty’n loistopeli esti vain suuremmat lukemat.

MyPan ensimmäinen tekopaikka syntyi Adrianolle, mutta vajaan vartin kohdalla tullut pusku suuntautui maalista ohi. Seuraava paikka tuli Tero Taipeleelle, mutta hänen yrityksensä Doherty torjui yli. Seuranneesta kulmapotkusta Adriano pääsi vapaasti puskemaan, mutta jälleen Doherty veti pidemmän korren.

Toinen jakso sujui edelleen kotijoukkueen hallinnassa ja lopulta yritys palkittiin, kun Marco Manso syötti Adrianon läpi. Kylmäverinen brassi ei erehtynyt vaan ohitti Doherty’n vieden MyPan johtoon. MyPan maalin jälkeen TNS sai hieman otetta peliin, mutta ei kyennyt ahdistelemaan Janne Korhosen vartioimaa maalia. MyPalle siunaantui vielä paikka ottelun loppuhetkille, kun Jukka Lindström pääsi tykittämään rangaistusalueenrajalta, mutta tällä kertaa Doherty sai torjuttua laukauksen jaloillaan.

MyPan päävalmentaja Ilkka Mäkelä oli ottelun jälkeen tyytyväinen voittoon.
- Olen tyytyväinen joukkueen taisteluilmeeseen. Pelaajat halusivat todella voittaa tämän ottelun, Mäkelä kiitteli suojattejaan.

Vaikka voitto tyydyttää, niin maaleja Ili olisi toivonut lisää.
- Totta kai kaikki olisivat halunneet enemmän maaleja, mutta mikään ei poista sitä, että tämä oli meille historiallinen voitto, Mäkelä muistuttaa.

Seuraava osaottelu pelataan jo viikon päästä. Mäkelä uskookin, että Walesissa nähdään ehkä hieman erilainen TNS.
- Odotan vastustajan osalta hieman aktiivisempaa otetta kotikentällä. Voimme kuitenkin lähteä vierasotteluun luottavaisena, että saamme aikaan hyvän tuloksen myös vieraissa.

Mäkelä kiitteli koko joukkuetta, mutta otti esille Adrianon väkevän esityksen.
- Adi oli tänään hyvä. Hän kaivoi palloja hyvin ja sai aikaan monta eritilannetta. Maali oli sekä Adille että meille tärkeä.
adriano.jpg
Adi ratkaisi ottelun