VPS osoittautui liian kovaksi palaksi kotikentällään, kun se voitti MyPan 3-0 (3-0). VPS sai otteluun unelma-alun, kun Tomas Nygård pääsi kahdeksannella minuutilla siirtämään maalin edestä Miika Ekströmin keskityksen MyPan verkkoon. Seitsemän minuuttia edellisestä ja taas soi MyPan päässä, kun Toni Hahto vei isännät kahden maalin johtoon. Puolen tunnin pelin jälkeen Jyrki Saranpää iski jo vaasalaisten kolmannen osuman.

Toisella jaksolla MyPa pääsi paremmin peliin mukaan ja pyrki luomaan maalipaikkoja. VPS oli kuitenkin muodostanut tiukan puolustusmuurin, eivätkä mypalaiset löytäneet keinoja muurin murtamiseen. Näin pisteet jäivät tällä kertaa Vaasaan.

Ottelu oli MyPan toinen perättäinen tappio. Päävalmentaja Ilkka Mäkelä ei ollut mielissään ottelun jälkeen.
- Ei missään nimessä riemukkaat tuntemukset tällä hetkellä. Odotin, että IFK-peli olisi tuonut oppia, mutta ei näyttänyt siltä, Ili pohti pettyneenä.

VPS:n kolme maalia muuttivat ottelun luonnetta ja luonnollisesti helpotti kotijoukkueen jatkoa ottelussa.
- Alku oli Vaasan huipputehokkuutta. He pääsivät ensimmäisellä puolituntisella meidän rangaistusalueellemme neljä kertaa ja he tekivät kolme maalia. He tekivät maalinsa heidän tyylillään maalin edestä keskityksistä. Kaksi ensimmäistä syntyi meidän viheistä ja pallonmenetyksistämme. Totta kai se vaikutti otteluun, kun he tekivät niin nopeasti maalinsa, Ili kertasi ottelun alkua.

MyPa ei saanut omaa peliään käyntiin vaikkakin toinen jakso antoi osviittaa jo paremmasta.
- Meidän peli oli liian hidasta. Toisella jaksolla paransimme ja pääsimme peliin paremmin kiinni. Saimme luotua paikkoja, mutta jalkapallo on maalintekopeli. Vaatii melkoista loikkaa, kun on jo ensimmäisen jakson jälkeen kolmen maalin tappioasemassa.

Kolmen maalin johtoasemassa VPS keskittyi puolustamaan johtoaan.
- VPS oli melko tyytyväinen kolmen maalin johdossaan ja antoi meidän pitää palloa heidän keskittyessään puolustamaan isolla miehityksellä maalin edessä. Emme päässeet pelaamaan nopeasti emmekä pystyneet murtamaan heidän puolustustaan, Ili harmitteli.

MyPan seuraava kotiottelu on ensi keskiviikkona, kun MyPa aloittaa Mestarien liigan karsinnat The New Saints FC:tä vastaan. Ottelu alkaa klo 19.00.

MyPan kokoonpano: Korhonen, Huttunen (45. Kuparinen), Lindström, Miranda (v.), Kansikas (v.), Peltonen (68. Puhakainen), Karhu (41. Leguizamon), Manso, Taipale, Adriano, Kangaskolkka